04 Oct
Posted By
admin-aletta
2174 View(s)
Erbicidul total este cel care asigura cel mai bun start in culturile de cereale paioase!
Ce este defapt erbicidul total?
Este o substanta din clasa aminofosfanatilor, neselectiv, nerezidual, cu actiune asupra unui spectru larg de buruieni monocotiledonate si dicotiledonate, anuale si perene, inclusiv specii rezistente, din rizomi.
Cum functioneaza ?
Erbicidul total intra in contact cu plantele verzi, netaiate. Buruiana trebuie sa aibe cel putin 5-10 cm, astfel incat erbicidul sa-i afecteze sistemul radicular.In cazul in care un teren este foarte infestat este recomandat sa se aplice erbicid total de doua sau trei ori pe an.Iar pentru ca buruienile sa dispara in urma erbicidarii este recomandat sa nu se taie dupa ce s-a aplicat erbicidul, deoarece acesta patrunde in plante prin intermediul frunzelor, astfel incat plantele se usuca si dispar in aprox. 5-7 zile.
Erbicidul total nu are efect asupra semintelor din sol, el actioneaza doar asupra plantelor verzi, rasarite!
Cum se aplica?
În funcție de suprafața pe care se dorește aplicarea erbicidului, se pot folosi pompe electrice, pompe manuale, atomizoare sau mașini de erbicidat.
Având în vedere că erbicidul total distruge orice plantă cu care ajunge în contact, dacă în zona în care îl pulverizezi sunt și plante pe care vrei să le protejezi, trebuie să folosești un pulverizator sau atomizor, pentru a nu atinge frunzele plantelor care nu trebuie distruse.
În cazul in care vorbim de un teren de mari dimensiuni, este necesară aplicarea cu ajutorul utilajelor. În ceea ce privește terenurile mai mari, erbicidul total se folosește pentru curățarea terenurilor agricole, pentru distrugerea buruienilor de pe marginea drumurilor, pentru curățarea livezilor, a terenurilor necultivate, a căilor ferate, a miriștilor și așa mai departe.
Doza recomandata este de 200 ml / 10 l apa, pentru suprafete mici, in cazul terenurilor agricole mari 3-5 l / ha in 250-300 l apa.
Erbicidul total este un real ajutor în combaterea plantelor nedorite, fie pentru a îmbunătăți zona din punct de vedere estetic, fie pentru a ajuta culturile să se dezvolte armonios, fără a fi amenințate de prezența buruienilor.
Leave a Comment