Septembrie anunță oficial început de toamnă și început de sezon pentru cereale


Pentru fermierii care caută grâu și orz de calitate, Agroleg Varo oferă o gamă diversificată de semințe de la cei mai cunoscuți producători!! Semințele de cereale sunt ambalate în saci de 40 kg sau 500 kg, la prețuri excelente


Venim în ajutorul dumneavoastră cu câteva recomandări bazate pe cerințele clienților și informații primite de la fermieri prin rezultatele obținute de aceștia în ferme:


IS Agilis C1 - grâu timpuriu, aristat, talia 80-90 cm, toleranță foarte bună la îngheț, boli și frângere, masa a 1000 boabe: 43-46 gr., conținut foarte bun de proteină și gluten, lungimea spicului: 8 cm, 15-17 spiculețe/spic, boabe mari, ovoidale. Normă semănat: 180 - 220 kg/Ha.


IS Dimenzio C1 - grâu timpuriu, foarte productiv, nearistat cu proprietăți agronomice excepționale și rezistență foarte bună la boli și cădere.


IS Gordius C1 - grâu semitimpuriu, talie înaltă, calități excepționale de panificație, aristat, producții ridicate, rezistență foarte bună la bolile specifice.


Apache C1 - grău timpuriu, nearistat, talie medie, toleranță la cădere, frângere și boli specifice, calități superioare pentru panificație, potențial de producție: 10 to/Ha.


Akteur C1 - grâu nearistat, talie medie, tardiv, cu putere mare de înfrățire și umplerea bobului, toleranță bună la iernare, cădere și fuzarioză, cu calități de panificație deosebite.


Combin C1 - grâu aristat, talie mică (80 cm), timpuriu, cu indici foarte buni de panificație, oferă recolte stabile, toleranță ridicată la boli specifice și iernare, potențial de producție ridicat!


Orz Bella C1 - 6 rânduri, semitardiv, talie medie, rezistent la iernare, capacitate ridicată de producție, calitate deosebită pentru furaj, toleranță ridicată la cădere, 300-320 b.g./m2, 750 spice recoltabile/m2.


Orz Saphira C1 - 6 rânduri, talie medie, semitimpuriu, boabe mari, peste 2,5 mm, genetică superioară, înfrățire foarte bună, productivitate ridicată, toleranță la boli specifice și frângere, adaptabil la toate tipurile de sol, cu un conținut ridicat de proteină și producții de 8,5 - 9 to/Ha.

Vă recomandăm:

*ca perioada optimă de semănat să fie cuprinsă între sfârșitul lunii septembrie și începutul lunii octombrie

*adâncimea de semănat să nu depașească 5 cm

*norma de fertilizare să fie cuprinsă între 150-200 kg, îngrășământ de bază cu conținut ridicat de azot si fosfor

*norma optimă de semănat sa fie cuprinsă între 200-300 kg/ha

Foarte important: productivitatea este influențată de cultura premergătoare, sfatul nostru este să semănați mazăre sau rapiță înainte de grâu deoarece aceste două culturi consumă mai puțină apă decât cultura de porumb sau floarea soarelui, plus că îmbogățesc solul cu azot, productivitatea la HA fiind dublată doar prin folosirea acestor culturi ca și premergătoare.Exemplu: după cultura de mazăre se pot obține 6 to grâu / ha, în timp ce după porumb se obțin doar 3 to grâu / ha!

Pentru detalii și comenzi vă așteptăm la sediul Agroleg Varo, pe www.agrolegvaro.ro sau la telefon: 0756126538


✍️ Ing. Alina G.